28.02.2024

Office dogs: waarom een hond op kantoor een goed idee is

In de moderne werkomgeving zijn er steeds meer bedrijven die huisdieren, voornamelijk honden, verwelkomen op kantoor.

Ze hebben ondertussen al een waardige functietitel: office dogs. Maar waarom kiezen bedrijven, en ook Tecjobz, ervoor om viervoeters toe te voegen aan hun werkomgeving? 

Vermindering van stress en verhoging van welzijn

Honden staan bekend om hun vermogen om stress te verminderen. Het aaien van een hond kan helpen om de niveaus van het stresshormoon ‘cortisol’ te verlagen en de productie van endorfine, het 'gelukshormoon', te stimuleren. Dit kan bijdragen aan een positievere werkomgeving en het algemene welzijn van medewerkers verbeteren.
Verbeterde teamdynamiek en samenwerking

Het hebben van een gemeenschappelijke liefde voor honden, en dat is bij Tecjobz rijkelijk aanwezig, kan bijdragen aan het versterken van teambanden en het bevorderen van sociale interactie tussen collega's (check). Het zorgt voor een informele, huiselijke sfeer waarin medewerkers makkelijker kunnen communiceren en samenwerken.
Verhoogde productiviteit

Een gelukkigere en minder gestreste werkomgeving kan leiden tot een verhoogde productiviteit (dubbel check). Medewerkers die zich goed voelen en minder gestrest zijn, zijn over het algemeen gemotiveerder en meer geconcentreerd op hun taken. Daarnaast is het ook gewoon leuk om even tussendoor een hond te aaien.
Verbeterde werk-privé balans

Het bezoek van office dogs kan helpen om de werk-privé balans van medewerkers te verbeteren. Het hebben van hun hond bij zich kan medewerkers gemoedsrust geven, wetende dat hun huisdier goed verzorgd wordt, dichtbij is en alle aandacht krijgt dat hij/zij nodig heeft.

Het introduceren van office dogs kan een positieve invloed hebben op de werkomgeving, het welzijn van medewerkers en zelfs de bedrijfscultuur. Het kan bijdragen aan een meer ontspannen, gezellige en productieve werkomgeving. En mede daarom kiest Tecjobz voor een open policy naar de office dogs van onze collega’s toe.

 

Hoewel het belangrijk is om richtlijnen en regels op te stellen om ervoor te zorgen dat het kantoor een veilige en comfortabele plek blijft voor alle medewerkers en hun huisdieren, kunnen de voordelen van het hebben van office dogs aanzienlijk zijn.

 

Wij vinden het in ieder geval een mooi ‘extralegaal’ voordeel om mee uit te pakken 😉